Raudonųjų palmių aliejus

Šiuo metu neturime

3,03 €

Ekologiškas raudonųjų palmių aliejus Olmuhle Solling, 30ml arba 250ml

Smulkiau

Užsisakykite telefonu
8 655 59992
Turite klausimų? Skambinkite! (nuo 8:00 iki 17:00)

Kokybės garantija
Prekėms suteikiama 14d. grąžinimo garantija*

Pinigų grąžinimo garantija
Jeigu mūsų prekė Jums netiks arba nepatiks, grąžinsime visus pinigus!

Apie prekę

Šalto spaudimo raudonųjų palmių aliejus turi daug vitaminų E ir A, atsparus karščiui. Tai turtingiausias natūralus karotenoidų šaltinis.

Raudonųjų palmių šalto spaudimo aliejus spaudžiamas iš palmių (Elaeis guineensis) vaisių minkštimo. Jis nerafinuojamas ir nedezodoruojamas, todėl išlaiko savo natūralią oranžinę spalvą, specifinį kvapą ir skonį.

Maistinė vertė (100 g) 900 kcal/3700 kJ: baltymų 0 g, angliavandenių 0 g, riebalų 100 g (iš jų sočiųjų 49,6 g, mononesočiųjų 11,6 g, polinesočiųjų 38,6 g), provitamino A 52 mg (6500% RPN), tokoferolio 21 g, tokotrienolio 36 mg (475% RPN). RPN – rekomenduojama paros norma.

Aliejus suskystėja temperatūroje virš 24oC.

Atidarius laikyti šaltoje vietoje ir sunaudoti per keturias savaites.

Raudonųjų palmių vaisiai yra turtingiausias natūralus šaltinis karotenoidų, kurie žmogaus organizme virsta vitaminu A. Be to, kadangi karotenoidų įsisavinimui yra svarbūs riebalai, palmių aliejus yra labai dėkingas produktas. 
100 g raudonųjų palmių aliejaus yra 52 mg karotenoidų, rekomenduojama paros norma 800 µg arba 0,8 mg/100 g. Raudonųjų palmių aliejus taip pat geras vitamino E šaltinis: alfa-tokoferolio turi 21 mg/100 g, tokotrienolių 36 mg/100 g (detalesnė informacija apie sudėtį pateikta žemiau).

Raudojųjų palmių aliejaus apie 50% sudaro sočiosios, apie 39% mononesočiosios riebiosios rūgštys, todėl jis atsparus karščiui ir tinka gaminti maistą aukštoje temperatūroje. Dažniausiai naudojamas daržovėms, makaronams ir ryžių patiekalams gardinti, taip pat kepiniams ir kepimui. Palmių, kaip ir kokosų, aliejus yra puikus pakaitalas hidrintiems riebalams konditerijoje.

Naudojamas ir odos priežiūrai - daugiausia dėl vitamino A. Turėkite omenyje, kad suteikia laikiną gelsvą atspalvį. Kosmetikos pramonėje naudojamas kaip natūralus emulsiklis.

Aliejus būna skaisčiai oranžinės spalvos, tačiau gali būti ir su šviesiomis dėmelėmis. Tai riebalų kristalai. Kristalizavimosi metu iš riebalų kristalų išsiskiria natūralios dažomosios medžiagos (karotenoidai). Riebalai yra šviesesnės spalvos ir kristalizuoti. Dėmelės visiškai išnyksta, kai palmių aliejus pašildomas. Testas: su plaukų fenu pašildyti stiklainį, dėmelės išnyksta. Jei pašildysite tik vieną pusę, dėmelės liks tik kitoje pusėje - taip galima geriau palyginti.

Kolumbijoje užaugintas, Vokietijoje pagamintas ir sertifikuotas ekologiškas produktas.

Atsiliepimai

Klientų komentarų kol kas nėra.

Parašyti atsiliepimą

Raudonųjų palmių aliejus

Raudonųjų palmių aliejus

Ekologiškas raudonųjų palmių aliejus Olmuhle Solling, 30ml arba 250ml

Parašyti atsiliepimą